Jump to content

HIPS problem on Windows File Server


Recommended Posts

I have just done a clean standalone trial install of ESET File Server Security for Microsoft Windows Server (6.0.12035.0) on a new Dell Server running Windows Server 2012 Essentials.  The product installed ok, but gives an error on HIPS - it is paused, and a popup appears saying that 'the user rules file contains invalid data'

 

I have seen something on an earlier version about replacing an ESET dll to fix this.  Am I beetter uninstalling/reinstalling, or is anyone aware of a simple fix, Thanks.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

I would like to push this topic...

 

I am experiencing the same problem on some servers (not all).

My Config:

Windows Server 2008 R2

ESET File Security 6.2.12007.1

 

In my ERA 6 I can not see any problems. I only see these messages when I am connected to the server and open the GUI (browse to log files).

 

There is a KB hxxp://support.eset.com/kb2891 which is pointing to the problem, but it is related to older version (5.x).

Can I download the dll file and replace it as described? Or is it only for older version?

 

Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I am getting the same issue on Server 2008 R2 with File Security 6.2.12007 installed.

 

This causes ekrn to use nearly all the CPU and also starts to steadily consume available RAM.

I have uninstalled File Security on the affected servers for now but this is not a solution.

Link to comment
Share on other sites

  • ESET Moderators

Hello,

This seems as a bug in the product, please contact your local ESET support office who will request logs and a process dump from the affected server in order to find the cause of the issue.

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Exact same problem here. has this been resolved? I got Win 2012 R2 Essentials and newest Eset File Server Security. HIPS is disabled but it advanced settings it remains enabled. Also, I got this strange message: the user rules file contains invalid data.

 

Any help with thi one?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...