Jump to content

Various Issues with Anti-Virus


Lukey
 Share

Recommended Posts

It started a few days ago I got an error message sating NOD was unable to update virus database and kept giving an error no matter what I did.

 

Then just yesterday I notice it come up with another error stating it was unable to communicate with Kernel.

 

Running a scan doesn't work, tried un-installing but it gives an error and cancels.

 

Thinking I might have something malicious on my computer, never really encountered anything like this.

 

If you need more information please let me know.

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Lukey, just curious, have you done a system restore lately? Also is your PC clock/calendar current? I am sure brighter minds than mine will chime in shortly... :rolleyes:

Almost forgot, hello and welcome.

Edited by TomFace
Link to comment
Share on other sites

Are you able to run SysInspector ?

Run it and print out a log, view it and see if you notice anything suspicious.

 

A Mod might want to have a look at that log if you create one.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

I'd suggest running a disk scan with ESET Online scanner first. If no malware is found, install ESET NOD32 Antivirus or ESET Smart Security from scratch and create install logs as per the instructions here. When done, send me the logs attached to a personal message.

Link to comment
Share on other sites

Just a quick update, it has updated to the latest database and is no longer showing kernel error.

 

It has no moved onto " Analysis of application protocols will not function" An error occured while starting services. Analysis of application protocols (POP3, HTTP) will not function.

 

Under Setup "Web Access Protection" shows Non-Functional.

 

Pretty worried know that my web security has been knocked out.

 

About to start the online scanner as suggested and will move on to the other steps, thanks for the help so far guys.

 

Will update soon

 

_______________________________________________________________________________________________

 

Online scanner found nothing. Will try a fresh install and record the logs.

 

_______________________________________________________________________________________________

 

Message has been sent with log file. After restart same protocol error encountered.

Edited by Lukey
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...