OndrejV 0 Posted December 17, 2021 Posted December 17, 2021 Zdravím, nemyslím že by s tím někdo od ESETu ve skutečnosti něco udělal jen kvůli mému topicu, ale třeba se mi aspoň dostane odpovědi co mi dá smysl a já budu v budoucnu klidnější. Rád bych věděl proč není možné vypnout probíhající automatickou kontrolu souborů spuštěných po startu. Kontrola si běží i čtvrt hodiny a během té doby si v klidu vezme 20% výkonu CPU a bez problému využívá disk přes 100MB/s! Proč nemůže mít uživatel plnou kontrolu nad placenou aplikací? Co když po startu potřebuji plný výkon počítače? Vždyť tohle není v dnešní době normální. Proces samozřejmě přes správce úloh sestřelit nejde (to ještě pochopím), vypnutím rezidentního štítu se kontrola nepřeruší (proč sakra ne??) a možnost s "dočasným" vypnutím přes rozšířené nastavení a následné restartovaní PC je jako kdybych před každým nastartování auta musel nejdřív otevřít kapotu a ručně odpojit a připojit baterii. Díky za odpověď ps.: ta captcha / IQ test...nemám slov...
Administrators Marcos 5,451 Posted December 18, 2021 Administrators Posted December 18, 2021 Dobry den, Automaticka kontrola pri starte je dolezita ochrana, nakolko moze odhalit uz pri starte, resp. po aktualizacii potencialy malware, ktory by mohol bezat v pamati. Standardne trva max. niekolko sekund a bezi s nizkou prioritou, ktora sa da nastavit vo vlastnostiach prislusneho tasku: Ak viete problem zreplikovat manualnym spustenim tasku z kontext. menu v Scheduleri, zapnite predtym Advanced OS logging pod Tools -> Diagnostics: Po niekolkych minutach, pocas ktorych bezi startup sken, vypnite logovanie, pozbierajte logy s nastrojom ESET Log Collector a nahrajte sem vygenerovany archiv s logmi. Ten moze byt dost velky, v takom pripade ho nahrajte napr. na OneDrive, Dropbox a pod. a poslite mi linku na stiahnutie. W-S-K 1
Recommended Posts