Jump to content

Windows 11 and Smart Security Premium = Disaster !


Recommended Posts

  • ESET Insiders

with version 15.1.12.0 and windows 11 x64 build 22000.708 internet speed drops to 50% (i have 1 Gb/s) 

Speed test show only 450 mb/s with eset !

I tried everything I could but without any result, I turned off and restarted the firewall, I changed the network from public to home, PLEASE DO SOMETHING!

Link to comment
Share on other sites

I am running ESSP and just performed an Internet based speed test. I have not seen any speed degradation with ESSP from those recorded when I was using EIS.

The only way to prove that ESSP on your Windows installation is the source of the speed degradation is to first export your existing Eset settings if you have made changes to Eset default ones. Uninstall ESSP. Run your speed test with only Microsoft Defender and the Win firewall active. If your speed tests don't improve significantly, ESSP is not the source of your speed degradation.

Finally, reinstall ESSP and import your previously saved Eset settings.

Link to comment
Share on other sites

  • ESET Insiders

The speed is maximum before installing

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

So the problem occurs immediately after a new installation with default settings? Does pausing web protection make a difference? If not, what about temporarily disabling protocol filtering in the advanced setup?

Link to comment
Share on other sites

  • ESET Insiders
Posted (edited)

hi Marcos

yes,in browsers,i test google,edge chromium,firefox latest versions,if i download speedtest app from microsoft store speed it is ok,in browsers 50 % drops

i stop all module but no efect...strange...after 15.1.12.0 i see this...

i test latest beta build same problem...

Edited by glugy
Link to comment
Share on other sites

  • Most Valued Members
38 minutes ago, glugy said:

hi Marcos

yes,in browsers,i test google,edge chromium,firefox latest versions,if i download speedtest app from microsoft store speed it is ok,in browsers 50 % drops

i stop all module but no efect...strange...after 15.1.12.0 i see this...

i test latest beta build same problem...

Are you sure there is nothing being blocked & showing in the network troubleshooting wizard ? I have just ran speedtest and there is absolutely no drop in performance like you are experiencing.


 

Screenshot 2022-06-07 at 16-12-15 Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test.png

Link to comment
Share on other sites

  • ESET Insiders

^hi

you have latest stable windows 11  22000.708  ?

i not found solution...in app speed ok,in browsers no...

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, cyberhash said:

I have just ran speedtest and there is absolutely no drop in performance like you are experiencing.

I am wondering if the issue is ESSP running on Win 11? I am using Win 10. Are you using Win 11?

Link to comment
Share on other sites

  • Most Valued Members
Posted (edited)
9 minutes ago, glugy said:

^hi

you have latest stable windows 11  22000.708  ?

i not found solution...in app speed ok,in browsers no...

Yes im on the exact same windows build and have tested the speed on both firefox 101 and edge 102. I see you have said that you have tried everything, but have you uninstalled then used the Eset cleanup tool in safe mode to make sure that there are no remnants leftover and then installing as normal again ??

Screenshot (107).jpg

Edited by cyberhash
add image
Link to comment
Share on other sites

  • ESET Insiders

i test now in safe mode to see...and reply after

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • ESET Insiders

 

in safe mode it is ok ,i cant found bug ...

Captur-ecran-2.pngreinstall windows 11 build 22000.778 and eset bug it is present !

first test speed after install !

windows it is clean,eset default settings !

bug with windows 11 ?

50% internet speed it is low!

i tried to stop eset firewall,nothing !

Captur-ecran-1.png

Edited by glugy
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
48 minutes ago, glugy said:

I have a 1 gbps network card, I updated to the version 15.2.11.0 same problem,speed test only 400 mbps !

Please open a support ticket since additional logs will be needed for perusal.

Link to comment
Share on other sites

  • ESET Insiders

I discovered that the error occurs with any antivirus installed, there is a conflict with windows but I don't know what service should be stopped

Link to comment
Share on other sites

  • ESET Insiders

now i found internet speed ok in Speedtest app after update network card driver but only 50% in edge browser,stop web and firewall module,nothing...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...