Jump to content
Dave75

Problems with deploying Endpoint Security via ERA

Recommended Posts

Hi,

I´ve got some Problems while deploying my ESET Endpoint Security via the ERA Console.

First I deployed the Remote Agent successfully but the Installation of the Software Fails.

Following Facts:

ERA Server Standalone Linux Based

Clients: Win 10 Pro

Looking into the log files the ERA Agent Shows the following Problem CReplicationManager: Replication (network) connection to 'host: "xxxxx" port: 2222' failed with: (0x274d), Es konnte keine Verbindung hergestellt werden, da der Zielcomputer die Verbindung verweigerte.

File and Print Sharing is enabled.

Any ideas if this error where this error might come from ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Marcos said:

By ERA are you referring to the latest version of ESET Security Management Center?

Have you tried using the ESET Remote Deployment tool as per https://help.eset.com/esmc_smb/70/en-US/deployment_tool.html ?

Hi Marcos,

after your Question regarding ERA and ESMC first I dated up my slightly old 6.5 ERA (Remote Administrator) to newest ESMC. Completed successfully. After tested for Hours with the new ESMC and gained all the same error I tried out your Suggestion with the deployment tool.

This works fine, but after Installation of Endpoint Security + Agent the product wasn´t activated automatically. So I have to do this manually (configuring Internet Access thru Proxy) and entering Licence Code.

After successfully starting up Endpoint Security I looked after the Logfile C:\ProgramData\ESET\RemoteAdministrator\Agent\EraAgentApplicationData\Logs\trace.log
and found the following error which doesn´t make sense to me:

2019-10-17 14:18:43 Error: AuthenticationModule [Thread 1ce4]: DeviceEnrollmentCommand execution failed with: Request: Era.Common.Services.Authentication.RPCEnrollmentRequest on connection: host: "era.local" port: 2222 with proxy set as: Proxy: Connection: :3128, Credentials: Name: , Password: ******, Enabled:0, EnabledFallback:1, failed with error code: 14, error message: Connect Failed, and error details: 
2019-10-17 14:18:43 Warning: CReplicationModule [Thread 3f60]: GetAuthenticationSessionToken: Received failure status response: TEMPORARILY_UNAVAILABLE (Error description: session token temporarily unavailable, device is not enrolled yet)
2019-10-17 14:18:43 Error: CReplicationModule [Thread 3f60]: InitializeConnection: Initiating replication connection to 'host: "era.local" port: 2222' failed with: GetAuthenticationSessionToken: Failed to fetch device session token in time
2019-10-17 14:18:43 Warning: CReplicationModule [Thread 3f60]: InitializeConnection: Not possible to establish any connection (Attempts: 1)
2019-10-17 14:18:43 Error: CReplicationModule [Thread 3f60]: InitializeFailOverScenario: Skipping fail-over scenario (missing last success replication link data)
2019-10-17 14:18:43 Error: CReplicationModule [Thread 3f60]: CAgentReplicationManager: Replication finished unsuccessfully with message: InitializeConnection: Initiating replication connection to 'host: "era.local" port: 2222' failed with: GetAuthenticationSessionToken: Failed to fetch device session token in timeReplication details: [Task: CReplicationConsistencyTask, Scenario: Automatic replication (REGULAR), Connection: era.local:2222, Connection established: false, Replication inconsistency detected: false, Server busy state detected: false, Realm change detected: false, Realm uuid: 00000000-0000-0000-0000-000000000000, Sent logs: 0, Cached static objects: 0, Cached static object groups: 0, Static objects to save: 0, Static objects to delete: 0, Modified static objects: 0]
2019-10-17 14:19:04 Error: AuthenticationModule [Thread 1ce4]: DeviceEnrollmentCommand execution failed with: Request: Era.Common.Services.Authentication.RPCEnrollmentRequest on connection: host: "era.local" port: 2222 with proxy set as: Proxy: Connection: :3128, Credentials: Name: , Password: ******, Enabled:0, EnabledFallback:1, failed with error code: 14, error message: Connect Failed, and error details: 
2019-10-17 14:19:04 Warning: CReplicationModule [Thread 3f60]: GetAuthenticationSessionToken: Received failure status response: TEMPORARILY_UNAVAILABLE (Error description: session token temporarily unavailable, device is not enrolled yet)

Program works but Remote Agent has Errors...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...