Jump to content

Dun

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    USA

Recent Profile Visitors

411 profile views
  1. https://forum.eset.com/topic/23723-after-enabling-virtual-machine-feature-the-pc-bsod-every-start/?do=findComment&comment=114743
  2. Rename C:\Windows\System32\drivers\eamonm.sys in safe mode (I also renamed C:\Program Files\ESET\ESET Security\Drivers\eamonm\eamonm.sys) in safe mode, start in normal mode, revert changes, upgrade as per guide. Works fine
  3. Thank you for your support. However the issue is very easy to reproduce with smart security or internet security and I have already provided way to much unnecessary information about my computer
  4. I was able to narrow down the issue. Take huge executable file and create firewall rule about it. Make sure to enable it. When you click ok to apply settings you will see it will take much much longer than usually. But this is not yet the cause of the 100% core usage by ekrn.exe. After that create any other firewall rule and enable it. When applied - there you go, CPU core is fully utilized and network is unusable. To revert it, just disable (do not delete) the rule about huge size of the executable file. If you will not disable the problematic rule then after 15-30 minutes the CPU usage will go down but raise again hours later for some reason. Also it will raise at computer startup and waking up from sleep mode. Please let me know when you can fix it
  5. Please check PM. Should I provide the esetperf.etl as well?
  6. I forgot to mention that if I restart my machine network protection does not work. It takes over 10 minutes to calm down the cpu usage by ekrn.exe, then the protection lights green. Please find logs in PM.
  7. Hello Whenever I change Eset Endpoint or Eset Internet Security from default to custom, I notice ekrn.exe uses 100% of one of cpu cores for 20 minutes. It happens when I start any application which connects to the internet like Chrome or VPN. It does not happen with default settings. All settings I change is do not clean malware if found in files and ask the user, network settings to public network and block couple apps in firewall. It does not matter if I do it with Endpoint or Internet Security or if I change settings manually or import configuration file. Event log does not show any errors. It started happening after windows updates 3 weeks ago. What should I do about it?
×
×
  • Create New...