Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

punta30

Eve Online

Recommended Posts

I have recently signed up with the Eve Online MMORPG and post this for information.

After game installation the launcher would not connect to game servers. Pausing both Eset firewall and protection had no effect.
It turns out that Eset's SSL protocol filtering was the cause of my problem. The Launcher was in the list of filtered applications and adding it to excluded applications resolved the issue.

 

I hope this is of interest to anyone who might have issues in similar situations.

I also have an observation - SSL protocol filtering continues to operate when the firewall and protection are paused via the Eset icon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Thanks for the tip.

 

I let you know the firewall rules usually in "manual" not work very well, "firewall in Learning mode" is the best.

Share this post


Link to post
Share on other sites

About Learning mode:

 

Learning  mode — Learning mode should only be used if you are an experienced user in a controlled environment because it does not require user approval to create permanent rules and can expose your computer to increased risk.
Learning mode allows all activity and automatically creates and saves rules based on user behavior; it offers a less user-intensive initial configuration of the Personal firewall. No user interaction is required. Learning mode is not secure, and should only be used until all rules for required communications have been created. The Personal firewall should then be set to Automatic mode with exceptions or Policy mode.
 
From:
hxxp://support.eset.com/kb3190/
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for reporting this problem. Eve launcher was unable to communicate because ESS9 has a default configuration that blocks the obsolete SSLv2 protocol. However it was not our intention to filter the communication of anything else than browsers or email clients in automatic SSL filtering mode, so I've made a change that fixes that. It should be available on prerelease update servers next week, and on release servers possibly a week later.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...