Jump to content

NOD32 v9.0.117.0 interferes with Store and Apps on Windows 10


Recommended Posts

After waiting days to be able to install NOD32 on Windows 10 RTM, I'm facing a particular problem. NOD32 installed and activated just fine, no problem there. But after installing it, the Windows Store and Windows Apps have many issues. Store crashes instantly after interacting with it and many other apps have issues loading content.

 

I concluded it's the NOD32 install that's causing, because after uninstalling NOD32 everything went back to normal and working fine. Can anyone else reproduce this? Is there a fix coming? I'm back to Defender until a fix is found.

 

Thank you.

 

I get this error on Event Viewer whenever it crashed. 

Faulting application name: WinStore.Mobile.exe, version: 2015.7.22.2, time stamp: 0x55b03689
Faulting module name: Windows.UI.Xaml.dll, version: 10.0.10240.16397, time stamp: 0x55af16e7
Exception code: 0xc000027b
Fault offset: 0x0000000000483497
Faulting process id: 0x444
Faulting application start time: 0x01d0c8d8e66045b6
Faulting application path: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsStore_2015.7.22.0_x64__8wekyb3d8bbwe\WinStore.Mobile.exe
Faulting module path: C:\Windows\System32\Windows.UI.Xaml.dll
Report Id: 5b9f5ebe-6f67-453f-9b73-71898d3fc609
Faulting package full name: Microsoft.WindowsStore_2015.7.22.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Faulting package-relative application ID: App
Link to post
Share on other sites

This issue has resolved itself for me. It appeared to be an issue with the micrsoft servers as games couldn't connect to live and news couldn't load. It has resolved itself sometime in the last hour with no changes to ESET.

Check yours again?

Edited by Coldkick
Link to post
Share on other sites

Follow up:

I installed NOD32 v8 with "Pre-release update" enabled. It installed fine, activated fine and everything works (HIPS and all).

No problem with Store or any apps.

 

So I'm staying with V8 until V9 gets this sorted out.

Link to post
Share on other sites

This issue has resolved itself for me. It appeared to be an issue with the micrsoft servers as games couldn't connect to live and news couldn't load. It has resolved itself sometime in the last hour with njo changes to ESET.

Check yours again?

It seems to be an issue with v9, at least for me. V8 works fine.

Link to post
Share on other sites
  • Former ESET Employees

Could you please provide more info about your v9 beta build? Did you try to replicate the issue with the latest v9 build (9.0.117 released this week)?

I'm unable to repro this issue.

thanks

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...