Jump to content

Cannot install Remote Administrator in Linux


rossnick
 Share

Go to solution Solved by rossnick,

Recommended Posts

I try to install the RA to a new linux box (centos 7), and I get this :

 

Extracting archive, please wait...
Archive extracted to /tmp/tmp.cmVJQRKF2r.
Checking OpenSSL ... done [OpenSSL 1.0.1e-fips 11 Feb 2013]
Checking installed version... done
Status of current installation is: NEW
Generating GUID ... done [GUID = (...)]
Checking database connection ... failure
 

I used this command-line :

 

sh Server-Linux-x86_64.sh --db-admin-username="root" --db-admin-password="MYSQL_ROOT_PASS" --db-driver="MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver" --db-user-username="era" --db-user-password="MYSQL_era_PASS" --server-root-password="NEW_PASS_FOR_ADMIN" --cert-hostname hostname.domain.com

 

In the EraServerInstaller.log, the last lines are :

 

2015-04-10 10:15:04 Information: GetDatabaseServerConnectionStringWithoutEscape: Created connection string: 'Driver=MySQ
L ODBC 5.3 Unicode Driver;Server=localhost;Port=3306;User=root;Password={******};CharSet=utf8;'
2015-04-10 10:15:04 Information: Entering function: void Era::Setup::Common::CustomActions::CDatabaseReader::TryUserConn
ectionForDBServer(const string&, const string&, const string&)
2015-04-10 10:15:04 Information: Entering function: void Era::Setup::Common::CustomActions::CDatabaseReader::TestConnect
ion(const string&, bool)
2015-04-10 10:15:04 Information: DbCheckConnection: Set output property: P_DB_ADMIN_CONNECTION_STATUS = 0
2015-04-10 10:15:04 Information: ERROR: DatabaseException with error code '0' and message -
2015-04-10 10:15:04 Information: DbCheckConnection: Return code: 0
2015-04-10 10:15:04 Information: Installer: Admin connection check failed. Unable to continue.
2015-04-10 10:15:04 Information: Installer: Error: Admin connection not working. Unable to continue.

 

I can connect to mysql (mariadb) on localhost, using the provided credentials. I tryed creating by hand the era user and db, and it did not work either.

Link to comment
Share on other sites

It seems I was missing the odbc driver. I installed it, re-did the install and now I am at :

 

Error: Database could not be installed. Database is corrupted or not ERA database..

 

The log shows :

 

2015-04-10 13:53:47 Information: Entering function: void Era::Setup::Common::CustomActions::CDatabaseReader::TestConnecti
on(const string&, bool)
2015-04-10 13:53:47 Information: Entering function: void Era::Setup::Common::CustomActions::CDatabaseReader::TestConnecti
on(const string&, bool)
2015-04-10 13:53:47 Information: Entering function: std::string Era::Setup::Common::CustomActions::CDatabaseReader::GetDa
tabaseStatus(const string&, const string&, const string&, std::stringstream&, std::vector<std::basic_string<char> >&)
2015-04-10 13:53:47 Information: DbCheckStatus: Set output property: P_DB_STATUS = DB_INVALID
2015-04-10 13:53:47 Information: DbCheckStatus: Return code: 0
2015-04-10 13:53:47 Information: Installer: Couldn't install database. [P_DB_STATUS = DB_INVALID]
2015-04-10 13:53:47 Information: Installer: Error: Database could not be installed. Database is corrupted or not ERA data
base..
 

The install doesn't seem to create any tables at all. If I don't create the DB before hand, I get another error.

Link to comment
Share on other sites

Glad you managed to figure it out. I went through the exact process you did when I installed on my CentOS 6.5 server 3 months ago. If you have any other issues, a few other people and myself might be able to help you out.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...