Jump to content

SmartScreen Popup When installing All-In-One Package


slarkins
 Share

Recommended Posts

I created an all in one instal package for latest version of endpoint AV and agent. If i install from server share there is no issues. If i copy the install file to the desktop, i get a smartscreen pop up which blocks the install. While i can bypass the smartscreen and install anyway, why is this happening to begin with? I have never had any issue over the past few years creating install files and installing from a copy of the file from the local desktop (Windows 10)

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

I assume because it's a new file unpopular in cloud. According to the description:

SmartScreen also checks the files that you download against a list of files that are well known and downloaded by many people who use Internet Explorer. If the file that you're downloading isn't on that list, SmartScreen will warn you.

Link to comment
Share on other sites

I created the all-in -one installer via ESMC on premise...never had issues in the past with previous AIO installers i created..if i run the AIO instller via the network share i get no Smartscreen popups...only if i copy the same installer to the local desktop will i get the popup...

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, slarkins said:

if i run the AIO instller via the network share i get no Smartscreen popups...only if i copy the same installer to the local desktop will i get the popup...

SmartScreen only monitors files resident on drives locally attached to the device where the execution is attempted as far as I am aware of.

Link to comment
Share on other sites

I realize that...but why all of a sudden does the latest endpoint/agent all in one installer that i created on ESMC locally all of a sudden have an issue? I have created at least 5 or 6 AIO installers over the years and have done the exact same thing without issue

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, slarkins said:

I realize that...but why all of a sudden does the latest endpoint/agent all in one installer that i created on ESMC locally all of a sudden have an issue?

One possibility is you didn't have SmartSceen enabled or properly configured on the device. I have had past "mysterious" incidents like this.

Also Microsoft added PUA protection in the latest Win 10 version. Besides triggering on either not a Store downloaded app or low reputation; it could be a false positive PUA detection.

Personally I believe SmartScreen alerts are worthless for the most part.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...