Jump to content

Client Agents not updating from 7.0.577.0 to 7.1.717.0 with


Recommended Posts

I am trying to push out an update to all my agents that are not on the latest version. I am attempting to do this via a client task in the management console with the task "Security Management Center Components Upgrade". The task will either immediately fail or run forever. I let one instance run for over two hours just to be sure. Is there currently an issue updating agents via this method?

Link to post
Share on other sites
  • Marcos locked and unlocked this topic
2 minutes ago, Marcos said:

What version of Endpoint do you have installed?

All of the clients I am attempting to update are on version 7.3.2032.0.

Link to post
Share on other sites
  • Administrators

Could you try temporarily disabling self-defense in Endpoint, reboot the machine and try again? As of Endpoint 7.3, we've made big changes under the hood in preparation for a Windows 10 update which may cause issues with communication between ekrn and the agent during upgrade and a new ESMC agent will be needed (7.2 has not been released yet).

Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, Marcos said:

Could you try temporarily disabling self-defense in Endpoint, reboot the machine and try again? As of Endpoint 7.3, we've made big changes under the hood in preparation for a Windows 10 update which may cause issues with communication between ekrn and the agent during upgrade and a new ESMC agent will be needed (7.2 has not been released yet).

That seems to have done it, much appreciated. Any ETA on when we can expect 7.2?

Link to post
Share on other sites

This is working for me now after the latest update to 7.2.1266.0 

Edited by robg
Link to post
Share on other sites
  • Administrators

1, Endpoint 7.2 was not affected.
2, We have already released a workaround for the issue in the HIPS module 1391.1.

Link to post
Share on other sites
  • ESET Staff
1 hour ago, Marcos said:

1, Endpoint 7.2 was not affected.
2, We have already released a workaround for the issue in the HIPS module 1391.1.

Also this issue is not present in case ESMC Agent 7.2 is used, as mentioned in previous comment.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...