Jump to content

Parental Control Not Working


Go to solution Solved by planet,

Recommended Posts

  • Most Valued Members

I'm having an issue with Parental Control where no matter what categories I check for a user account, nothing is blocked (eg. don't allow search engines, let's Google and Bing load). If I set my own blocked websites... ESET manages to block it sometimes but other times just lets Safari load it anyway.

 

I've tried reinstalling Cyber Security Pro and restarting the computer after making changes, but it's still not working.

Cyber Security Pro 6.0.9.1, OS X 10.9.2, latest MacBook Pro 15-inch Retina. Using Thunderbolt Ethernet.

 

EDIT: I just realised there's another topic with the same issue after I posted this one... there's no solution there but I should've just replied to it. My apologies.

Edited by planet
Link to comment
Share on other sites

  • Most Valued Members

Hi Planet,

Can you confirm that you have first disabled OS X Parental Control. Apple support has a quick walkthrough on how to make these changes available here.

 

Hello,

 

Yes I can confirm OS X's Parental Control is disabled.

Link to comment
Share on other sites

  • Most Valued Members

Is it just https websites that are not blocked or http websites are not blocked either?

 

Both https and http websites are not being blocked. If I uncheck the 'Search Engines' category, Bing with http still loads. If I set bing in the custom blocked websites section myself and try again, it is blocked instantly no matter the setting. Sites with https doesn't work for custom blocked websites altogether.

Link to comment
Share on other sites

I am having the same problem. This happened a while ago in version 5 and they sent out a patch to fix , seems the app re-introduced this problem in version 6. If there is a fix please let me know , as it is very important to me to have the parental controls on my system

 

thanks 

Link to comment
Share on other sites

  • Most Valued Members

Just found something interesting - when custom blocked websites from Parental Controls are not being blocked, the "Web access protection" no longer scans http traffic either. I found a temporary workaround to get the websites back to being blocked as well as resuming my protection to stay safe alone, which is to quit "esets_proxy" via Activity Monitor.

 

Categories are still not working, however.

Link to comment
Share on other sites

  • Most Valued Members

A quick update - trying Parental Controls again, I noticed "Web access protection" wasn't working again, so I quit the process in Activity Monitor, tried setting categories again and this time it behaved differently.

 

If no categories are selected, "All Categories" are shown under "Category:" in the blocked message.

The interesting thing is that if I select one or more except the "Not Resolved" category, every single website is then blocked anyway and "Not Resolved" is shown under "Category:" in the blocked message. Apparently showing "Not Resolved" means that "an error occurs when connecting to the database engine".

Edited by planet
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

has anyone heard of an update or fix that will be coming out to fix this, or will this feature be broken for the forceable future?

 

use this a lot, and it is upsetting that it is broken

Link to comment
Share on other sites

  • Most Valued Members

Not sure... I really need to use this feature as well but I also can't.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Most Valued Members
  • Solution

Happy to report that Parental Control is now working again in Cyber Security Pro (as of version 6.0.14.0).

https://forum.eset.com/topic/3497-eset-cyber-security-pro-2014-edition-version-6014-is-available/

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...