Jump to content
leo_nazareth

Installation issue due to malware

Recommended Posts

I'm having trouble installing the NOD32 antivirus, during the installation it gives me the warning that the installation failed possibly due to the presence of spyware. I have already used the tool to scan the installer's own malware and also the ESET Online Scanner, both give me warnings that they have removed malware but the problem persists.

I collected the log through the ESET Log Collector and send it here as an attachment.

 

 

eav_logs.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I actually didn't have any version of ESET NOD32 Antivirus installed. After the problem I installed other applications like ESET Online Scanner but the antivirus does not have.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The thing is ekrn.exe was already running when you attempted to install ESET.  Please run the Uninstall tool in safe mode and install the latest version from scratch as suggested above.

When deciding between ESET NOD32 Antivirus (EAV) and other products such as ESET Internet Security or ESET Smart Security Premium, please note that unlike the other two products EAV cannot protect you from bruteforce attacks and from exploitation of vulnerabilities in network protocols, e.g. in case a particular critical Windows update is not installed as soon as made available by Microsoft.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After solving the previous problem I noticed that my EAV is not starting automatically with windows.

I tried to enable it through the windows task manager (it's disabled there) but I can't. I also tried it through the CCleaner app and says it is not possible.

I tried some solutions found in this topic https://forum.eset.com/topic/15233-eset-service-isnt-starting-after-shutdown/ , including the alternative that solved the problem ( https://forum.eset.com/topic/22602-installation-issue-due-to-malware ), where several threats were removed but did not work.

I ran ESET Log Collector for both cases, with windows just started and after starting EAV manually, I'm sending the first one attached here, and because of the limited size I will send the other one by the link hxxp://www.mediafire.com/file/k8u1n69oqjbx133/eav_logs_after_Run_Nod32.zip/file.

eav_logs.zip

Edited by leo_nazareth

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've checked the log, however, it's not clear what causes the issue. Ecmds is registered in the run key, however, explorer doesn't attempt to run it at all.

I've noticed scpbradguard.exe running. What kind of protection software is it? Could you try uninstalling it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Marcos said:

I've noticed scpbradguard.exe running. What kind of protection software is it?

Appears to be some type of bank provided security software. Appears among other things to be an anti-keylogger.

Ref.: https://www.advanceduninstaller.com/Componente-de-Seguran-a-Bradesco-fc49ec89df3fbd05adc38f47002ae212-application.htm

OP's bank might require it to do online banking activities.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...