Jump to content

Unable to get Web Control rules working


charlie145
 Share

Go to solution Solved by Marcos,

Recommended Posts

I have created a 'Workstations - Filtered Internet' policy in policy manager and an associated entry in Policy Rules and the Group Manager. I have assigned one workstation to this group as a test (the new policy is a child policy of the 'Workstations' policy) and confirmed that settings are applying correctly to this workstation by adding a path exclusion to the new policy then checking the exclusions on the workstation once it picked up the change.

 

The issue I am having is that I am unable to set up any kind of filtering of websites. The Workstations - Filtered Internet policy only has the Web Control > Settings > System Integration 'Yes' and Web Control > Settings > Rules defined, the rest of the settings it inherits from the parent policy (Workstations).

 

The two rules I have in place for Web Control are a category based rule to block Social Networking and a URL based rule to block https://www.facebook.com/, ideally we would like to only use category based filtering but I added the URL filter as a test. Neither of these rules seem to be having any effect on the PC assigned to the group, however. It can still browse to Facebook as always.

 

The server is running ESET Remote Administrator Console Version 5.0.511.0 and the client has ESET Endpoint Antivirus 5.0.2214

 

Any advice on how to get the filtering working would be greatly appreciated!! I have followed the KB article for deploying filtering using RA Console to no avail!

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Hello,

in order to filter https websites, you must have SSL scanning enabled. However, this may cause issues with certain applications that do not trust self-signed root certificates.

Link to comment
Share on other sites

Thanks Marcos,

 

I tried adding the setting to allow scanning of SSL but it hasn't made any difference, the PC can still browse to Facebook just as before, any ideas?

 

I have attached a screenshot of the Workstations - Filtered Internet policy so you can see what is set in it.

post-3343-0-29515300-1396564241_thumb.jpg

Edited by charlie145
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

I'd suggest you try downloading the test file eicar.com on the workstation to make sure that SSL scanning works alright. If it's not detected and blocked by Web protection, SSL doesn't work properly for some reason.

Link to comment
Share on other sites

No it's all of them, I figured out what was causing it by emailing ESET support. Apparently the version of the client we are using doesn't have the firewall and so doesn't support Web Control rules!

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
  • Solution

No it's all of them, I figured out what was causing it by emailing ESET support. Apparently the version of the client we are using doesn't have the firewall and so doesn't support Web Control rules!

 

Web control is part of ESET Endpoint Security, it's not included in ESET Endpoint Antivirus. Although the former contains a firewall, too, it's a feature independent from Web control. I must admit that I overlook your statement that you use ESET Endpoint Antivirus.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...