Jump to content
VlP

Modules not updated

Recommended Posts

Hello,

In ESMC, one server is reporting modules not updated:

image.thumb.png.f4ba494e5fc7306ec1c036e5fa02e191.png

But when I login to remote server, ESET is resporting that everythnig is fine:

image.png.8a00c39dc627d739df982ccab8ab33c7.png

 

Why is not module status updated in ESMC?

Thanks,

VP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please click on "Not updated", take a screen shot of the screen and post it. Maybe it's agent that doesn't have the modules updated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, now click Alerts and then check what product reports it:

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

It obviously comes from our security product, not from agent. Please expand the column "Problem detail" to get the whole message. If you check the event log of the client, there will be probably more records about recent module updates failing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

image.thumb.png.71a561016af5fde1606eb969a792f0cd.png

image.thumb.png.c159cc0b918da90e92d71750d3d4a5c4.png

 

There was problem with disk space yesterday, but now plenty of space is available on system disk...

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

What might help is to restart the machine (as restarting of the ESMC agent service is not possible). If that does not help, we will need to investigate why the data fails to replicate correctly, and the record is stalled (you see it was reported on August 27, but is not gone day after). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, after restart problem with modules disappeared. ESMC agent is also reporting information about free space on system disk correctly now (via dynamic group).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will check with the development team, about what is the interval this information is shared between the agent / server. AFAIK some of the information is replicated only every 24 hours, which might be the cause. I will track a bug in that case, as it should replicate upon every significant change. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was more then 24h after freeing up space on system disk and ESMC still reported modules update failed...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have discussed this with development team. They suggest that you report this as a customer care ticket in case this issue happens again. Just to prevent any misunderstanding, how are the following settings configured on your Endpoint: 

- Update / Basic / Outdated Detection Engine Alerts / Database Age (what is the configured value?) 

- User Interface /  User Interface Elements / Statuses / Application Statuses / Update (information about product being not out of date). 

If they are both kept in defaults, we will try to analyze it internally whether they are any implementation hiccups. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are settings, both are on defaults:

image.thumb.png.a25c4f39fa6016b8d1b7b777ca86bc4e.png

Application statuses: all are enabled

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...