Jump to content
Juraj M

Agents not communicating with server

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi. All of a sudden, all agents stopped communicating with the server and I looked up the log from one agent and it says:

RROR: InitializeConnection: Initiating replication connection to 'host: "DC2.*******.local" port: 2222' failed with: Request: Era.Common.Services.Replication.CheckReplicationConsistencyRequest on connection: host: "DC2.*******.local" port: 2222 with proxy set as: Proxy: Connection: :3128, Credentials: Name: , Password: ******, Enabled:0, EnabledFallback:1, failed with error code: 4, error message: Deadline Exceeded, and error details:

  • Replication details: [Task: CReplicationConsistencyTask, Scenario: Automatic replication (REGULAR), Connection: DC2.*****.local:2222, Connection established: false, Replication inconsistency detected: false, Server busy state detected: false, Realm change detected: false, Realm uuid: b988c633-de44-4654-9758-cb470811127d, Sent logs: 0, Cached static objects: 0, Cached static object groups: 0, Static objects to save: 0, Static objects to delete: 0, Modified static objects: 0]
  • All replication attempts: 165

Not sure where to start. The firewall is off on the DC. Any help would be appreciated. 

Edited by Juraj M

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please provide a trace log from the ESMC server in a compressed form. I'd expect records like "NodVerifyCertificateChain failed: NodVerifyTrustResult: 42, NVT_NotTrusted" to be logged.

Have you tried reinstalling the agent using the current peer and CA certificate?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Error "Deadline Exceeded" in this context means that requests from AGENT are not handled in time. As timeout is set to 60 minutes, it might indicate some network problem. Could you verify that AGENTs are actually connecting to ESMC? Is there any network component in between them? HTTP proxy or some kind of load balancer? Any chance you tried to restart ESMC service or possibly whole system? Just to be sure there is no problem with insufficient sockets for all AGENT connections

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking up how to retrieve a trace log pushed me into restarting the ESMC server service and the agents starting to communicate now. I´ll check on it again later today. Thank you though. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...