TomMac 0 Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 Dobrý den, hned po starte Win 10 vyskoci okno Microsoft EDGE a prihlasuje sa na stránku "destyy.com/wN5oJt" a "hxxp://gloyah.net/-36721VRLE/2INnj?rndad=1425373672-1557409603" neviete prosím ako sa toho zbavit ? Mám ESET Internet Security a bol vzdy aktuálny a zapnutý. Ďakujem za odpoved.
Administrators Marcos 5,451 Posted May 9, 2019 Administrators Posted May 9, 2019 Dobry den, Na zaciatok nam, prosim, dodajte logy zozbierane nastrojom ESET Log Collector podla instrukcii v clanku https://support.eset.com/kb3466/?viewlocale=sk_SK.
TomMac 0 Posted May 9, 2019 Author Posted May 9, 2019 (edited) Dakujem za reakciu, logy poslem do toho mailového formulára, cez ktorý mám kontaktovat technickú podporu ? alebo na nejaký konkrétny e-mail ? Edited May 9, 2019 by TomMac
Administrators Marcos 5,451 Posted May 9, 2019 Administrators Posted May 9, 2019 Mozete ich nahrat sem do fora. Pristup k priloham maju iba moderatori.
TomMac 0 Posted May 9, 2019 Author Posted May 9, 2019 (edited) OK, Ďakujem. posielam... Edited May 10, 2019 by TomMac
TomMac 0 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 (edited) podarilo sa niečo zistiť, alebo je to dlhodobý proces ? Edited May 10, 2019 by TomMac
Administrators Marcos 5,451 Posted May 10, 2019 Administrators Posted May 10, 2019 Blokuju sa spojenia, aj ked pouzijete iny prehliadac ako MS Edge ? (Chrome, Firefox,...) Alebo sa blokuju, aj ked nemate otvoreny prehliadac? V takom pripade by ste mohli vyskusat cez Spravcu uloh (Task manager) vypnut automaticky start aplikacii a po restarte overit, ci sa adresy nadalej blokuju. Ak sa nebudu blokovat, postupne by ste potom autostart pre aplikacie zapinali a zistili tak, pri ktorej sa zacnu blokovat. V pripade pretrvavajucich problemov mozete kontaktovat slovensku technicku podporu. Kolegovia by sa v pripade potreby potom aj vzdialene pripojili na Vas pocitac a skusili by tak problem vyriesit.
TomMac 0 Posted May 10, 2019 Author Posted May 10, 2019 Mam este Firefox, aj tam to robilo. Isiel som cez spravcu uloh a v zalozke spustenie bol nejaky podozrivy subor "Update.dat" isiel som do "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\StartUp" a ten subor odtial vymazal. Už to nerobí. Takze uz je to OK. Dakujem za radu. Prajem pekný den.
Administrators Marcos 5,451 Posted May 10, 2019 Administrators Posted May 10, 2019 Akykolvek podozrivy subor odporucame najskor premenovat / presunut do ineho adresara a restarnut pc, aby sa deaktivoval pripadny malware. Nasledne nam mozete dane subory poslat na analyzu, ked sa potvrdi, ze problem sa po restarte prestal prejavovat. V tomto pripade by sme privitali zaslanie update.dat, aby sme ho zanalyzovali a pripadne pridali detekciu, cim budete do buducnosti pred danym malwarom chraneni nielen vy, ale aj ostatni pouzivatelia. Ak je to mozne, skuste ho obnovit softwarom na obnovu suborov a nasledne zaslat na samples[@]eset.com v archive s heslom "infected".
TomMac 0 Posted May 13, 2019 Author Posted May 13, 2019 OK mám ten súbor, idem to poslať na hore uvedený mail.
Recommended Posts