Jump to content
AlessandroG

Horizon - Endpoint Antivirus

Recommended Posts

Hello everyone, I switched to horizon, so as to virtualize the workstations. Unfortunately, the antivirus creates some problems for me. When users connect with the Blast protocol, the VMs reset, showing the classic blue screen. I tried to suspend the antivirus but I didn't get any results, uninstalling the antivirus, everything is back to normal. Would you give me some advice?

 

Thanks Alessandro

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a known issue with VMWare drivers which was also confirmed by Microsoft. We recommend contacting VMWare re. the issue. If necessary, we can provide more details about the issue to their programmers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Marcos

i open ticket on WMWARE

Support Request Confirmation Number:19172949104
Support Request Status:
Open (Unassigned)
Date and Time Created:
2019-04-23 10:51
Target Response Time:
2019-04-23 14:51 (GMT+02:00) Jordan Standard Time
 
I hope that this problem will resolved
 
Thanks Alessandro 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Marcos

 

Surely nothing from my past experiences with VMware will happen. Know if there are workarounds to solve the problem ?

Do ypu send me if there is post on Microsoft site

Thanks Alessandro

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not aware of any public statement by Microsoft re. this issue. We analyzed a dump from such crash and concluded that it was caused by a VMWare driver which was also confirmed by Microsoft when we consulted it with their developers. If VMWare contacts us, we can provide them with information that data that would help them fix the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Marcos said:

I'm not aware of any public statement by Microsoft re. this issue. We analyzed a dump from such crash and concluded that it was caused by a VMWare driver which was also confirmed by Microsoft when we consulted it with their developers. If VMWare contacts us, we can provide them with information that data that would help them fix the issue.

Hi Marcos

i copy VMWare's answer

Hello Alessandro,

Thank you for your support request.
My name is Goran and I am assigned this case.
I understand that there is an issue with antivirus software that is causing problems in View environment.
In order to avoid such problems you may review kb article (2082045) from VMware documentation. It provides the list of .exe files from Horizon View that need to be added to antivirus exclusion list to prevent interference.

https://kb.vmware.com/s/article/2082045

 

Naturally I tried this solution without any positive result. I add that anceh the documetnaizoni me sebra old when some files do not exist  :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should reply them that the memory dump from a crash has been already analyzed by an AV vendor and Microsoft and both confirmed a bug in a VMWare driver which is unrelated to the mentioned exclusions. We at ESET are willing to help them and provide details about the problem. You as a customer of VMWare could provide them with a memory dump for perusal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Marcos

 

For your information I have also carried out these exclusions, but I did not get any results.

What seems strange to me that a vodstro user who pays for both your own and Vmware's assisetnezé, must try again when it would be easier for the two software houses to talk to each other.

Thanks Alessandro

 

 

pic2.thumb.PNG.2a9105fbf033bed5787137e8c74a5989.PNG

 

 

 

 

pic1.PNG.8a8532e3cea36a49ff0e683c13ce1881.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update  VMware :

VMware Support Request 19172949104    [ ref:_00D409hQR._5002H18KQak:ref ]

** Please do not change the subject line of this email if you wish to respond. **

Hello Alessandro,

Thank you for the information provided. 
What exact product are you using? Can you confirm that all required ports are opened as described by the user facing similar problems
https://forum.eset.com/topic/6181-eset-and-vmware-view-desktops/
Do you have any details on which VMware drivers are causing the issue? Any Microsoft reference to the same? 
I haven't being able to find any relevant information regarding this.

Best regards,

 

Update Eset  :

Buonasera,

 

da quanto comunicato dal supporto ESET, i nostri analisti hanno verificato un memory Dump dal quale a una prima analisi sembrerebbe che il problema sia in qualche modo da imputare ai VMware driver. In questo scenario non abbiamo modo di intervenire ulteriormente e in modo diretto.

Il supporto italiano fornisce supporto di primo e secondo livello sui prodotti ESET.  E' il settore sviluppo ESET ad essere chiamato in causa in questo caso.

 

In quanto cliente VMware dovrebbe Lei aprire direttamente un canale di assistenza con i tecnici VMware e presentare il problema, attendendo una verifica anche da parte loro. Una volta aperto questo ticket sul problema possiamo in qualche modo cercare di far comunicare i due settori sviluppo in modo che possano affrontare insieme il problema stesso.

 

Questo è quanto ci è stato indicato dai nostri colleghi di ESET Corporate.

 

 

 

Conclusions:

 

two big companies can't talk to each other and solve a problem that leads to both problems for their customers. In my humble opinion, it seems to me a lack of respect for customers. Surely you as Vmware have more resources than a common user, I don't think it's hard to get in touch with you.

 

Best reguard

Alessandro Ghezzi

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, AlessandroG said:

two big companies can't talk to each other and solve a problem that leads to both problems for their customers. In my humble opinion, it seems to me a lack of respect for customers. Surely you as Vmware have more resources than a common user, I don't think it's hard to get in touch with you.

This is untrue. We contacted VMware and provided them with details about the problem in their driver. It's their turn now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Marcos said:

This is untrue. We contacted VMware and provided them with details about the problem in their driver. It's their turn now.

This thing you write and it is quite strange, because

1) Vmare  know nothing and keep asking me for info.

Do you have any details on which VMware drivers are causing the issue?

2) I ask Microsoft articles about this bug, which you didn't provide either

Any Microsoft reference to the same?

3) I haven't seen a reply from any of the two parties yet, I am told that my case is under analini, then we say all is not my case and given that from what you tell me is a known problem.

4)

 

Write the problem on the Vmware forum somewhere so that I, like so many other users, can still ask for a solution to the problem more strongly.

As they say in Italian, "words don't make trains run, facts are needed"

None of the development support wrote anything about this problem. In your opinion, who do I believe? For me, you're just throwing the ball over to the other side

Thanks Alessandro

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...