Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dobrý den, již několik pár posledních verzí (min. poslední dvě) produktu ESET Internet security aktuálně na verzi 12.1.34.0 na Windows 10 x64 1809 mám problém s firewallem. Přestože mám pro některé aplikace vytvořená pravidla a nastaven administrátorský režim, firewall veškerou komunikaci zařízne. Stačí např. update Opery, komunikace blokována, aniž by se ukázalo okno s aktualizací pravidel, uTorrent totéž, tam stačí aplikaci zavřít a spustit. Týká se to všech aplikací a já pak musím manuálně v Nastavení -> síťová ochrana -> průvodce řešením problémů každé spojení zvlášť potvrdit. Nikdy předtím se tohle nedělo alespoň ve verzi 11 určitě ne. Navíc je jedno jestli zvolím automatický, administrátorský nebo učící se režim. Vždycky mi firewall komunikaci zařízne aniž by se zeptal. Zkoušel jsem i reinstalaci produktu, ale problém přetrvává. Můžete mi prosím poradit?

• Administrators
Posted

Dobry den,

Administratorsky rezim funguje presne tak, ako sa aj sprava na Vasom pocitaci - povoli komunikaciu, pre ktoru existuju povolovacie pravidla vsetku ostatnu komunikaciu zablokuje. Ak nastava problem s blokovanim komunikacie po aktualizacii aplikacii, overte, ci cesta k exe suboru ostava nezmenena.  Ak cesta ostava rovnaka, overte si este nastavenia detekcie zmeny aplikacii v rozsirenych nastaveniach sietovej ochrany, ci je tato moznost zapnuta a ci nie su niektore aplikacie vylucene:

image.png

Posted

Jenže problém je, že tohle nedělá jen admin režim, ale všechny. Cesta k aplikaci se nemění a detekce změn aplikace je zapnuta. Pokud je tedy chování normální, pak by bylo fajn kdyby se objevilo vždycky okno (alespoň u admin režimu) s tím, zda-li chci komunikaci povolit či zakázat, vím, že dříve tomu tak bylo.

• Administrators
Posted

Dodajte nam, prosim, logy zozbierane nastrojom ESET Log Collector, aby sme mohli skontrolovat konfiguraciu a firewallove pravidla, ktore mate vytvorene.

• Administrators
Posted

Problem je, ze ste po instalacii prepli firewall do uciaceho sa rezimu, v ktorom je standardne 2 tyzdne. Pocas tejto doby sa automaticky vytvaraju povolovacie pravidla pre vsetku komunikaciu. Po ukonceni uciaceho sa rezimu ste prepli firewall do administratorskeho rezimu, teda nove pravidla sa uz dalej nevytvarali, ale aplikovali sa existujuce. Vzhladom na to, ze napr. pre utorrent sa vytvarali velmi specificke pravidla pre konkretny vzdialeny port a IP adresu, po zmene do administratorskeho rezimu prestal komunikovat, ak sa neaplikovalo ziadne z existujucich pravidiel.

Odporucal by som zmazat vsetky pravidla a pouzivat automaticky rezim. Ak chcete pouzivat uciaci sa rezim, v pripade blokovanej komunikace tento vyzaduje reviziu pravidiel a pripadne ich zovseobecnenie, tj. napriklad zrusenie vzdialeneho portu a IP adresy v pravidle a ponechanie iba 1 pravidla pre konkretnu aplikaciu.

Posted

Aha, aha. Dobře, zkusím. Děkuji Vám za rychlou pomoc.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...