Jump to content

Failed to activate EAV


Recommended Posts

Hello,

We have ESET Remote Administrator 6.5, and at some time the newly installed client workstations with Endpoint Antivirus can't be activated anymore. I created new activation task as described at ESET Support page, but it doesn't help. Any idea what could be wrong ?

Link to post
Share on other sites
  • ESET Staff
7 minutes ago, Einok said:

Hello,

We have ESET Remote Administrator 6.5, and at some time the newly installed client workstations with Endpoint Antivirus can't be activated anymore. I created new activation task as described at ESET Support page, but it doesn't help. Any idea what could be wrong ?

Could you try to activate one of such endpoints just to verify it works? It might be also problem with connection - are you using HTTP proxy? If so, please verify it works correctly.

Link to post
Share on other sites
1 minute ago, MartinK said:

Could you try to activate one of such endpoints just to verify it works? It might be also problem with connection - are you using HTTP proxy? If so, please verify it works correctly. 

What do you mean saying "try to activate" ? And no, we have no proxies in our enviroment.

Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Marcos said:

What error do you get when you attempt to activate Endpoint using a license key via Help and support -> Change license ?

I can't understand, where I can get license key? The licensed file we have it's a .lic file that seems like xml inside. In ERA console there is some "Public ID", but it doesn't look like key.

Link to post
Share on other sites
  • ESET Staff
35 minutes ago, Einok said:

What do you mean saying "try to activate" ? And no, we have no proxies in our enviroment.

Actually I meant "activate locally", i.e. manually on client machine. It should be possible to activate it using your ELA/EBA account. This is just to exclude possible communication issues.

also I just realized you have not mentioned how the task fails in ERA, does it states that activation failed in product?

Link to post
Share on other sites

Well, I found ELA account details and a key, but I can't activate locally - saying something like "This key is for another product". I noticed, that installation task was modified to install EAV version 6.6, but old and activated workstations use version 6.5. Does it mean the license key is only for version 6.5 ?

Edited by Einok
Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Pinni3 said:

licence is valid for 6.x - 7. Maybe You did same thing like I did in past : installed eset endpoint security instead eset endpoint antivirus... ? :)

Thanks, seems like exactly like this: endpoint security instead of endpoint antivirus. How it could be fixed centrally ? I think 5 or so computers already installed with wrong product :(

Edited by Einok
Link to post
Share on other sites
  • ESET Staff

Please let us know exactly:

  1. What application is installed
  2. What "product" is your license for? What is listed in ELA / ERA license view, as the "product name"?

My assumption would be the same as from @Pinni3 that you have a application / product mismatch.

Link to post
Share on other sites
  • ESET Staff

@Einok

Uninstall the corresponding product using a corresponding task (software uninstallation) + reboot the computer & and then install the correct one (software install task).

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...