Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Sam Warp

ERA Virtual Appliance - Connection has failed with state 'Not connected'

Recommended Posts

A clean new deployment of the era_appliance.ova version: 6.5.31.0 complains that the OS is out of date.

Upgrading the OS by going to the terminal and running "yum update", successfully upgrades the OS.

Then upon rebooting, ERA is dead!!. When you login to the ERA Web Interface it returns:

Connection has failed with state 'Not connected'

 

The problem in my case appears in the logs as so:

2018-05-14 21:34:23 Error: CDatabaseModule [Thread 7fb81deef740]: Probing database connection failed. Next connection attempt will be in 10 seconds. 1 more attempt will be made. The database access layer reported: [unixODBC][Driver Manager]Can't open lib 'MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver' : file not found (0)

 

I resolved this by appending the lines below to:

/etc/odbcinst.ini

[MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver]
Driver=/usr/lib64/libmyodbc8a.so
UsageCount=1

 

And re/starting the eraserver service

service eraserver restart

 

You should now be able to login to the ERA Web interface

 

I hope this information helps someone else

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for posting--the same thing happened to an ERA appliance that was upgraded via the web interface, and your fix enabled me to get it working again. The official knowledge base article doesn't appear in the Google search results for the error message found in the logs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you. The same happened to our ERA Appliance after installing updates. This fixed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×