Zulgrib

Why ESET loads so late in the boot process?

6 posts in this topic

Hello, using ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition, ESET loads very late.

Here's a graph showing how late ESET starts loading : https://lut.im/dIyZxMO9nf/zD03RPT4WR2DamPa.svg

Why doesn't it start loading sooner? Taking full 10 seconds to load is slowing all services from multi-user and graphical targets to load until ESET service has loaded...

ESET is using LD_PRELOAD to inject a library, but is this library alone doing anything until ESET service has loaded?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Version 4 is so old that it is in no way capable of protecting against today's threats. Have you tried to upgrade to a more recent version? It might also solve the issue you are having. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, I did not see that you were talking about the Linux edition. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did not see a Windows computer using systemd at this date. (As shown in the boot graph I linked)

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14/07/2017 at 2:58 PM, Zulgrib said:

Why doesn't it start loading sooner?

Seems esets service is configured to start after network layer is prepared (network.target) and as you can see from provided boot record, there is almost no delay after dependencies are met.

Have you tried to open support ticket to diagnose longer startup times?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.