Jump to content

Corso

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Corso

  1. Event ID 5038 Security-Auditing I upgraded to latest version 13.1.16.0 and i get Event ID 5038 Security-Auditing in Event log. I uninstalled first the old version of ESET internet security and installed this latest version. There are no problems with my disks. I have tested them thoroughly. Everything seems to work just fine. I get this everytime i start my computer now after the upgrade. How do i fix this error and what is it about? Windows 10 Pro x64 18363. 752 version 1909 ESET Internet Security 13.1.16.0 Event ID 5038 Security-Auditing Code
  2. I installed latest version today and i have received HIPS module 1317 on pre-release server and seems to be working fine, and the error in eventlog is gone.
  3. Same problem here. I can't activate my Eset Internet Security either.
  4. Have just installed it and no, it's not fixed with module 1317 installed with pre-release v 11.154.0. Same error in event log. After a couple of reboots the error have changed to another error instead: The application-specific permission settings do not provide Local permission Launch for the COM server application with the CLSID {7022A3B3-D004-4F52-AF11-E9E987FEE25F} and APPID {ADA41B3C-C6FD-4A08-8CC1-D6EFDE67BE7D} to the user C \ A SID (S-1-5-21-3952601726-1600335574-1119794870-1001) from the LocalHost (with LRPC) address running in the program container Not Available SID
  5. As i said, I didn't get that HIPS update 1317 with pre-release on, with 11.1.54 earlier today. Maybe it does right now but it doesn't matter anymore I'll stick with 11.0.159 for now.
  6. There's so many threads people link to here. It gets confusing. Mine about this issue were closed. I'm back at 11.0.159.9, but i did try pre-release too in latest v11.1.54, and the latest HIPS i got downloaded available were 1315 and not 1317.
  7. Just clean installed the latest 11.1.54 and the same problem still exists in the log: ScRegSetValueExW call failed for FailureActions with the following error: Access is denied. Why do you release this new version with the same bug? Not acceptable. Going to install back to v11.0.159.9.
  8. Thank you very much! In mine it looks a bit different, but same thing i guess:
  9. How do i stop the new PCU update to the new version, when you do resume the PCU update? Can't find any settings for that in advanced settings in EIS. I don't wanna be forced to update when that version had problems, and my current version is working great now (11.0.159.9)
  10. This version feels a bit sluggish compared to earlier versions, but seems to work as aspected. How do i temporarily disabling Self-defense? In advanced settings? Or just disable in the GUI? When EIS is uninstalled, there's no error. Is there a way to make the error go away in the eventlog then?
  11. Latest version of EIS 11.1.42.0 shows error in eventlog with: ScRegSetValueExW call failed for FailureActions with the following error: Access is denied. on every boot. No former versions have ever done that. I have clean installed v 11.1.42.0 from scratch and used uninstall tool in safe mode several times. How to fix? Windows 10 Pro x64 1709 16299.309 (all up to date) EIS v11.1.42.0 Detection Engine: 17084 (20180319) Rapid Response module: 11793 (20180319) Update module: 1014 (20180123) Antivirus and antispyware scanner module: 1535 (20180202) Advanced
  12. Found "Cloud-based protection" in advanced settings. Guess that's new. There it can be disabled, but then GUI complains it's disabled.
  13. Was same problem for me. So I installed latest version 11.1.42.0 from scratch, clean install and now i get "event id 7006 ScRegSetValueExW access denied" in the event log. Anyone know how to fix this?
  14. I've thought about that too. If there are some kind of glitch in the Connection and it's sensitive and put out that notification. i'm using Cable Ethernet directly, and no wifi/router.
  15. It's back here too. I get the notification from time to time, and it's annoying. I've disabled the notification now to see if that helps. Maybe have to go back to v10 till this is fixed.
  16. Thank for the info. I thought maybe it was my network/ISP that had some strange problem.
  17. It came back again on my computer now. Same thing again. My internet Connection works, but sometimes this forum is gone, nothing shows in the browser. Sure this is not some problem with esets server? Otherwise my internetconnection works fine to browse around the net. This message never happened on earlier versions v7, 8, 9, and 10 versions of eset. Detection Engine: 16315 (20171027) Rapid Response module: 10983 (20171027) Update module: 1010 (20170621) Antivirus and antispyware scanner module: 1531.2 (20171024) Advanced heuristics module: 1180 (20170914) Archive support module
  18. Aha, Xbox...thank you very much for the info! That makes sense, since i installed Xbox app some days ago. Using MMC from cmd prompt and using the certificate snap in. Ok, i see. Good tip! If it doesn't get autoupdated i'll try that. I did purge ESET and reinstalled it. There was a strange error when i uninstalled it, and used eset uninstaller tool in safe mode, but that did also get the same errors, some keys it couldn't delete, so i run regedit with trustedinstaller privilege instead, and managed that way delete those stuck keys that eset uninstaller tool couldn't. Reinstalle
  19. Do you have "enable smart optimization" enabled in the advanced settings in the on demand computer scan? Mine were set enabled by default. Must disable that. Then it scan every files on all the drives.
  20. Yes, it is detected. I have just purged ESET and reinstalled it from Clean slate now. It's been a couple of minutes now and have rebooted so, so far so good. Have to see now how it works out. Thanks for the info! Good to know. Yes, i play some games online I just have malwarebytes installed as premium. It's not been any problem in any earlier ESET versions though. I do have one other fishy problem in event log i never had Before ever: EVENT ID 64 CertificateServicesClient-AutoEnrollment "The certificate of local system account with the thumbprint d4
  21. Thanks for the reply and and help, appreciate it! Yes, i have no idea what these are, there are Three: NT Kernel & system remote adress 46.234.125.89 prague-ping-1-cdn77.com 46.234.125.89 Communication denied by rule Block ICMP communication Unknown device 74.91.116.215 Packed blocked by active defense (IDS) --------------------------------------------------------------------- Could these be something causing it?
  22. It's enabled already. I did the old trick with the SSL/TLS, i disabled it ok, then enabled it again, SSL/TLS that is, and now it works again. Seems a bit sluggish this new verson and clicking the update , the check for update is a bit slow with SSL/TLS enabled but faster with it disabled.
  23. In the new version of Internet Security 11.0.144.0 i get this message in the mainGUI, saying" the eset live grid servers cannot be reached". and "ESET Live grid is not accessible" There's yellow around the main gui as well, but there's nothing i can do in the GUI. How do i fix this? Never ever had this in all the former versions of EIS. Haven't changed anything specific in the settings. Everything else seems to work fine, but this message won't go away.
  24. I understand it's always important to use the very latest version, so i always do that. In the latest version to date, 10.1.204 the tray option is gone. That's why i hope it will be back again soon. But as you say it will be in v10.2. Thanks for the info!
×
×
  • Create New...